Nieuws

In de Agenda lees je alle belangrijke data.

Minor Vrijeschoolonderwijs start komend schooljaar
Alle pabo-studenten in Nederland kunnen vanaf komend studiejaar (2019-2020) een minor Vrijeschoolonderwijs volgen in Nijmegen. Met het behalen van de minor kunnen pabo-studenten na hun afstuderen ook op een vrijeschool aan de slag. De Vrijeschool Pabo van Hogeschool Leiden en de Pabo van Hogeschool Arnhem Nijmegen hebben samen met Stichting Vrijescholen Athena en Stichting Pallas deze minor ontwikkeld om in de behoefte van meer opgeleide vrijeschoolleraren in het oosten van het land te kunnen voorzien. Kijk voor meer informatie en inschrijven op Kiesopmaat: https://www.kiesopmaat.nl/modules/?q=vrijeschool+onderwijs

kleurenboslogotranspa

Op maandag 3 december wordt de Adventstuin gelopen door de kleuters, de kinderen van klas 1 en de kinderen die nieuw op school zijn gekomen. Bij het lopen van de Adventstuin mogen kinderen geen wapperende synthetische kleding dragen en lange haren dienen vast te zitten. Zij steken hun kaarsje zelf aan in het midden van de spiraal en brengen het mee naar buiten tot ze een geschikt plekje op de spiraal vinden. Daar zetten zij hun lichtje neer en de engel zal de volgende uitnodigen om de spiraal in te gaan. Ouders en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om 15.00 uur, of om 20.00 uur.

Het lopen van de Adventstuin is een plechtige aangelegenheid en vraagt om rust en stilte. Daarom kun je geen kleine kinderen meenemen.
We hopen op ieders medewerking om het een ingetogen moment voor allen te kunnen laten zijn.

kleurenboslogotranspa

We hebben een invaller/Flex gevonden! Daar zijn we heel blij mee en nu zoeken we eigenlijk alleen nog maar invalkrachten die af en toe kunnen komen wanneer de Flex bezet is. Voor de kleuters hebben we al wat juffen, maar klas 1 t/m 6 kan nog een fijne invaller gebruiken. Wie wil er op een leuke manier kennismaken met onze school? Laat het weten!

kleurenboslogotranspa

Alleen nog op zoek naar een invalkracht voor de maandagen in klas 5-6, een Flex-kracht en een euritmist. We gaan met een heel goed gevoel de zomervakantie in en zijn dankbaar voor dit prachtige eerste jaar van ’t Kleurenbos. Bijzonder om mee te mogen maken hoe deze school inwerkt op hele gezinnen, dus niet alleen op de kinderen, maar ook op ouders een mooie indruk maakt. Nu allemaal energie bijtanken en op naar het tweede jaar!

kleurenboslogotranspa

Wij hebben ontzettend veel zin in het nieuwe schooljaar! Er komen twee klassen bij, waardoor we na de zomer starten met twee kleuterklassen, een combinatieklas 1-2, een combinatieklas 3-4 en een combinatieklas 5-6.
Daarom staan er nu ook vacatures op onze site. Word jij ons nieuwe teamlid? De invulling van vacatures kan gecombineerd worden. Wij zijn super benieuwd wie er allemaal gaan reageren. Er zijn al een paar mensen die gereageerd hebben…. snel hè?

kleurenboslogotranspa

We hebben weer een heerlijke Internationale Bellenblaasdag gevierd vandaag in het Jan Cunenpark.
Klik hier voor een stukje van D-TV met een kleine impressie. Het was gezellig druk, de hele dag door en we zijn iedereen heel dankbaar voor het mee komen vieren van vrijheid en blijheid.

En dan hier het recept voor Supersop!

kleurenboslogotranspa

We zijn begonnen en allemaal blij!

Het is niet goed in woorden te bevatten hoeveel blijdschap er door de school gaat. Overal waar je kijkt vliegen de glimlachen je om de oren. Het is een feest om mee te maken hoe blij kinderen en ouders zijn met onze school. ONZE SCHOOL…. Kinderen die ’s ochtends wakker worden en blij uitroepen dat ze weer naar school willen! En echt, deze berichten krijg ik nu al dagen terug. Wat een genot. We gunnen alle kinderen zulk mooi, warm en vol onderwijs. En dan hebben we nog niet eens gym, euritmie, buitendag of koor gehad…

Zoals op Facebook te lezen was is er het een en ander misgelopen met de website en de e-mail accounts. Dat lijkt nu allemaal opgelost, maar mocht je contact zoeken en geen reactie krijgen dan is het fijn als je even belt.

We kunnen gebeld worden! Hieronder onze verse gegevens:

’t Kleurenbos
Oude Litherweg 18
5346 RT Oss

(0412) 253111

info@kleurenbos.nl

*Voor het afmelden/ziek-melden van kinderen graag bij geen gehoor het antwoordapparaat inspreken.

kleurenboslogotranspa

Huisvesting vrijeschool ’t Kleurenbos

Op vrijdag 9 juni jl. kreeg vrijeschool ’t Kleurenbos van de gemeente Oss het bericht dat de school een plaats krijgt in het schoolgebouw aan de Oude Litherweg 18 in Oss, waar Horizonschool Meteoor gehuisvest was. Voor ’t Kleurenbos een onverwacht en teleurstellend bericht.

Het initiatief voor vrijeschool ’t Kleurenbos komt voort uit de vraag van ouders naar vrijeschoolonderwijs in Oss. De school start in augustus 2017. Tot nu toe koerste de school, samen met de gemeente, op huisvesting in het Noorderlichtgebouw aan de Rusheuvelstraat in Oss. De koers op het Noorderlicht, ingezet begin dit jaar, was ingegeven door de wens collega-schoolbesturen en de gemeente. Een en ander werd gedeeld met ouders en betrokkenen.

De gemeente geeft aan dat de voor ’t Kleurenbos onverwachte wending verband houdt met een complex onderwijshuisvestingsvraagstuk zoals dat in Oss speelt. Uiteindelijk heeft de gemeente besloten dat ’t Kleurenbos toch niet naar het Noorderlicht kan. Voor ’t Kleurenbos heeft de gemeente op dit moment geen andere huisvesting dan het gebouw aan de Oude Litherweg. Voor de school minder passend, vooral door de onvoldoende buitenruimte en de matige bereikbaarheid die voor een regioschool als ’t Kleurenbos noodzakelijk is.

Aangezien er nu geen andere mogelijkheden zijn, zal ’t Kleurenbos in dit gebouw starten in schooljaar 2017-2018. Met de gemeente maakt de school  afspraken over aanpassingen op de toegewezen locatie, bijvoorbeeld inzake het faciliteren van de ‘woensdag-buitendag’ voor de leerlingen en het inrichten van een IKC, in samenwerking met Het Buitenschoolse Net. Tegelijkertijd zal de school, samen met de gemeente en andere betrokkenen, uitzien naar een passender locatie.

Wij hebben ontzettend veel zin om van start te gaan en we gaan er met z’n allen iets moois van maken!

kleurenboslogotranspa

Het is zo fijn om al die enthousiaste energie te kunnen voelen bij ouders en teamleden! We hebben super goed nieuws, namelijk een JUF voor klas 4/5! Juf Hilde is onze nieuwe aanwinst en komt de hele week voor de klas te staan. Dat vinden we erg fijn, want we gaan al genoeg nieuws beginnen, dus hoe heerlijk is het dan om je vaste juf elke dag te hebben? Nou, heel heerlijk!

En vandaag doet onze kleuterjuf haar assessment, dus zeer spoedig kunnen we jullie daar over berichten….

kleurenboslogotranspa

Ohhh we hebben geweldig nieuws! WE HEBBEN EEN MEESTER!
Daar zijn we heel blij mee. Onze bijzondere trio-combinatieklas 1/2/3 krijgt meester François de hele week en dat is heel fijn! We verwachten in de komende weken de andere leerkrachten ook bekend te kunnen maken….. Spannend!kleurenboslogotranspa

Bericht van de gemeente Oss:

En goed nieuws voor de kinderen die ingeschreven zijn & worden:
We starten komend schooljaar definitief met 3 klassen, de indeling is als volgt:

  • kleuterklas
  • klas 1 & 2 & 3
  • klas 4 & 5

Er zijn nog weinig aanmeldingen voor klas 1 & 2 en er is altijd plek voor kleuters. Twijfel je nog om je kind bij ons te laten starten en wil je graag een oriënterend gesprek? Voel je welkom om contact met me op te nemen via de mail. Volgend jaar verwachten we al een 2e kleuterklas te kunnen starten.

Tijdens de informatieavond gisteravond is uitgelegd dat de klassen-combinaties beweeglijk zijn. Dat houdt in dat we elk jaar een afweging maken hoe de school kan groeien met de minst mogelijke onrust voor de kinderen. Daarbij zijn er verschillende factoren van invloed op de keuzes die gemaakt worden: Denk aan combinaties van kinderen, de financiën, de beschikbare ruimte. We streven er naar een stabiele school neer te zetten, waarin de groei voornamelijk vanuit de kleuterklas zal komen.

Schooltijden

Korte dagen zijn tot 13:00 uur
Lange dagen zijn tot 14:45 uur
*kleuters tot 5 jaar kunnen 1 dag in de week thuis blijven op vrijdag (“knuffeldag”). Deze dag is niet verplicht.

kleuters: Alle dagen kort
klas 1:      Alle dagen kort
klas 2: ma-wo-vr kort, di-do lang
klas 3 tm klas 6: ma-di-do-vr lang, wo kort
Dus op woensdag is iedereen om 13:00 uur uit!

BSO Aventurijn

Heb je kinderen in verschillende klassen met verschillende eindtijden? Als twee keer ophalen teveel is kun je aanmelden voor BSO Aventurijn. Daar zal de opvang een vloeiend verlengstuk zijn van de schoolvisie. Voor informatie over de BSO mail je naar elize@kleurenbos.nl
Je kunt ook kijken of je met elkaar kunt carpoolen, zie Facebook-oproep.

Voor werkende ouders is Aventurijn natuurlijk ook een fijne plek voor de kinderen.

Geheime Facebook-groepen…. Oeoeoeoeoe

Om als ouders een beeld te kunnen krijgen van de klas waar je kind gaat starten, hebben we geheime Facebook-groepen per klas (zoals hierboven ingedeeld) aangemaakt. Je kunt een berichtje naar mij ‘Noël Sannen’ sturen op Facebook (via pb), dan zorg ik dat je in de klassengroep wordt toegevoegd. Zodra bekend is wie de leerkracht van welke klas wordt gaan we afspreken met de hele groep en de leerkracht. Eerder kunnen we onderling al kennismaken met elkaar!

PR-commissie

We vragen ouders om te praten over ’t Kleurenbos. Laat anderen weten dat je voor de vrijeschool kiest en waarom! Er zijn ouders die niet op de hoogte zijn van het feit dat we volgend jaar starten, dan kunnen zij ook niet voor ons onderwijs kiezen en dat zou jammer zijn. Dus praat op de hobbyclub, sportclub, carnavalsvereniging en scouting ook eens over ons! We willen graag een pr-commissie van ouders starten. Ouders die hun enthousiasme over ’t Kleurenbos actief naar buiten willen dragen. Ben jij die ouder? Natuurlijk! Meld je even via de algemene mail en dan brengen we jullie allemaal met elkaar in contact om tips en ideeën uit te wisselen.

kleurenboslogotranspa

 Geduld is een schone zaak…

… En tjonge, wat wordt er veel van ons geduld gevraagd… “Wa’n skôn schooltje moet da’ dan worden!”

We hebben dan eindelijk op dinsdag 7 maart een zeer interessant nieuwsbericht over de huisvesting van onze school!
Dus, komt allen naar de informatieavond en hoor waar we op koersen en wat we voor ogen hebben.
We hopen dat iedereen na deze avond een duidelijker beeld heeft van ’t Kleurenbos.
Wij hebben er zin in! En jullie ook, dat weten we 🙂

Dinsdag 7 maart
om 20:00 uur
locatie: vrijepeutergroep ’t Sterremos
in Horizonschool het Noorderlicht
Rusheuvelstraat 75, Oss

kleurenboslogotranspa

Werk voor de boeg

“We zijn allang begonnen, maar nu begint het echt” Deze boektitel van Joke van Leeuwen plopt steeds in me op.
Alle dinsdagen in januari na de kerstvakantie zitten flink gevuld met intake-gesprekken. We hebben alle ouders uitgenodigd van kinderen die in het schooljaar ’17/’18 al op school zitten, of 4 worden. Geen uitnodiging gehad en wél een kind aangemeld dat in het komende schooljaar zou kunnen starten? Stuur dan s.v.p. een mailtje naar inschrijven@kleurenbos.nl dan plannen we je alsnog in.
Denken jullie ook aan de informatieavond op maandag 16 januari!?! Hanneke van Vliet, kleuterjuf op vrijebasisschool de Zevenster in Uden, komt vertellen over kleuteronderwijs op de vrijeschool en we vertellen over de stand van zaken rondom de start van ’t Kleurenbos.

kleurenboslogotranspa

Goed nieuws!!!

De minister heeft het verzoek van de gemeente Oss, om ’t Kleurenbos op het Plan van Scholen te zetten, goedgekeurd! Op 7 december is er een handtekening gezet onder de brief aan de gemeente en dus is het officieel:
hoera
Op 28 augustus zal ’t Kleurenbos haar deuren feestelijk openen!

Waar de school zich zal vestigen is nu nog niet helemaal zeker, maar we zijn heel hard bezig om jullie daar in januari een antwoord op te geven. We begrijpen dat het lastig is om dit nog niet te weten.

Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen aangemeld worden via het aanmeldformulier op de website.
Ouders van kinderen die zijn aangemeld voor het komende schooljaar krijgen binnenkort een uitnodiging voor een intake-gesprek.

Iedereen is van harte uitgenodigd op de volgende informatieavond:

maandag 16 januari
van 20:00 – 22:00 uur
c.c “De Binnenstad”
St.Barbaraplein 6, Oss

We bespreken dan de stand van zaken (tijd voor een feestje dus)
en Hanneke van Vliet komt vertellen over kleuteronderwijs op de vrijeschool.

Komt allen!!!

kleurenboslogotranspa

Kom je ook met ons de lampionnen-optocht lopen en Sint Maarten-liedjes zingen?

lampionnetjeWe vertrekken op zaterdag 12 november
vanaf speelgroep ’t Sterremos (St.Barbaraplein 6, Oss)
om 17:00 uur en wandelen door het centrum.

Bij terugkomst eten we samen een kopje pompoensoep.
Het is noodzakelijk om je aan te melden via info@kleurenbos.nl.
Geef aan met hoeveel kinderen en hoeveel volwassenen je komt

kleurenboslogotranspa

Afgelopen donderdag, 14 juli, stemde de Osse gemeenteraad unaniem voor om ’t Kleurenbos in het Plan van scholen op te laten nemen.
Een dag later zijn alle documenten die bij dit verzoek horen per aangetekende post naar de minister van OCW verzonden.
Vóór 1 januari 2017 krijgen we van haar het officiële besluit. Alles wijst erop dat onze school van start gaat per augustus 2017.

Wil je je kind aanmelden, dan kan dat via dit formulier op de website.
Voor schooljaar ’17/’18 zijn nu 61 aanmeldingen binnen.
We koersen op een volledige lijn met kleuters en de klassen 1 tm 6 (groep 1 tm 8). Zegt het voort!
Er komt begin september een overzicht op de website voor activiteiten in het komende schooljaar.
Houd alvast een plekje in je agenda vrij voor zaterdag 24 september. Dan zal er een rondleiding zijn op basisschool De Driestroom in Den Bosch.

Zon Fijne vakantie allemaal

kleurenboslogotranspa

Op woensdag 8 juni wijdde het Brabants Dagblad een hele pagina aan onze school in wording:

Brabants Dagblad 08.06.2016

Wanneer je je kind aan wil melden dan kun je dat via ons aanmeldformulier doen.
Wij koersen op een school met alle klassen vertegenwoordigd, dus kleuters en klas 1 tm klas 6 (in combinatiegroepen).
Hoe meer aanmeldingen over de hele breedte, hoe eerder we uit de combinatie-groepen kunnen. Ook voor de 6e klas kun je je kind dus aanmelden (let op: 6e klas voor schooljaar ’17-’18 → je kind zit NU dus in groep 6, of de 4e klas).

kleurenboslogotranspa

De voorstelling was bijzonder mooi en leuk. Wat een prachtig interactief verhaal, echt een Beleving met hoofdletter’B’!
Omdat we bij de workshop al wat leerden over stukjes uit de voorstelling konden we Kajetan heel goed helpen de Kleurendief te verslaan. We hebben een dag beleefd waar we nog heel lang met plezier aan terug kunnen denken, dankjewel Kompanie Vonnunan, voor deze bijzondere ervaring!
Heeft iemand van de aanwezigen misschien foto’s gemaakt? Wij werden zelf zo door het spel gevangen dat we er niet aan toe gekomen zijn (wat een goed teken is), maar het lijkt ons leuk als we een foto-verslagje kunnen maken.

kleurenboslogotranspa

Kompanie Vonnunan speelt: De Kleurendief

Kleurendief

Op zaterdag 28 mei zal een prachtige voorstelling van “De Kleurendief” gespeeld worden in
Sociaal Cultureel Centrum De Binnenstad
St.Barbaraplein 6, Oss
(naast de Groene Engel)
voor kinderen van 6 tm 12 jaar -en hun ouders-
van 12:30 uur tot 13:30 uur

Een spel vol beweging, muziek, zang en schitterende kostuums.
Het verhaal:
Er is een markt in het dorp. Kleurige waren worden aangeboden, er is muziek en groot en klein zijn samen aan het dansen. Plotseling wordt alle vreugde verduisterd door het optreden van de Kleurendief.
Ook Rosalinde, met haar zachtroze wangen, komt in zijn ban. Zij smeekt de jongeling Kajetan naar het Anderland te reizen. Daar moet hij het werk van de Kleurendief ongedaan maken en de kleuren bevrijden.
Kajetan gaat samen met het publiek op reis. Met elkaar wordt gedanst, gezongen en alles gedaan om het lot te keren.
De voorstelling duurt een uur en wordt verzorgd door de professionele bewegingstheatergroep Kompanie Vonnunan uit Oostenrijk, die het programma in de Nederlandse taal brengt.
** Een vrijwillige bijdrage kan na de voorstelling gegeven worden **
Er wordt ook een mooi prentenboek van De Kleurendief verkocht voor € 15,- waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen aan het spelen van dit bewegingstheater.

Deze dag werd mogelijk gemaakt door de steun van Stichting Pallas, de StBA (Stichting ter Bevordering van de Antroposofie) en Waldorfschool ’t Kleurenbos. Met dank aan EkoPlaza Oss voor het sponsoren van de lunch van de theatergroep.

Voorafgaand aan de voorstelling is er een workshop Euritmie voor geïnteresseerden.
Deze workshop is van 11:00 uur tot 12:00 uur, op hetzelfde adres.

Welkom!

kleurenboslogotranspa

Informatie avond

donderdag 14 april 2016
vanaf 20:00 uur
in het Talentcentrum
(Berghemseweg 8b te Oss)

We kunnen je hulp/input goed gebruiken! Wat wil jij weten? Wat wil je zien? Waar zou je meer over willen horen?
Laat het ons weten, dan kunnen wij er werk van maken.

We hebben nu al 61 aanmeldingen, ook voor de hogere klassen worden kinderen aangemeld. Om met een volledige stroom te kunnen starten hebben we natuurlijk meer aanmeldingen nodig, dus praat over ’t Kleurenbos met vrienden en kennissen en nodig ze uit voor de informatieavond. Welkom!

kleurenboslogotranspa

Peutergroep ’t Sterremos start vanaf 5 september 2016!

Je kunt je peuter aanmelden voor twee speeldagen op de groep. De maandag-donderdag groep, of de dinsdag-vrijdag groep
De locatie is nog niet bekend, maar we proberen deze in Oss-Zuid of centrum te vinden. Er zijn al meerdere opties waar we naar kijken.
De speelgroep is bedoeld voor peuters vanaf 2 jaar tot 4 jaar. Daarna hopen we je kleuter op ’t Kleurenbos te mogen ontvangen. Wordt je kind al 4 voordat ’t Kleurenbos van start gaat? Dan is er de mogelijkheid om extra dagen naar ’t Sterremos te komen, zodat je toch een vloeiende doorloop houdt.
Wil je daar meer over weten, mail dan naar Elize, of naar Het Buitenschools Net.

kleurenboslogotranspa

Op donderdag 28 januari jl. is het officiële verzoek om op het Plan van Scholen geplaatst te worden ingediend bij Wethouder Kees van Geffen, van de gemeente Oss.
Rosa -dochter van Elize- en Storm -zoon van Noël- overhandigden samen de grote envelop.

indienen verzoek

Kees hield een warm welkomstwoord en we verheugen ons dan ook op een prettige samenwerking.

Wij waren in feestelijke stemming en hebben er alvast een taartje op gegeten!

Kleurenbos taartje

Inmiddels hebben we al 59 aanmeldingen! Twijfel je nog om je kind(eren) aan te melden? Neem gerust contact met ons op en bespreek je twijfels en vragen. We helpen je graag.

kleurenboslogotranspa

Een overweldigende opkomst was er op de informatieavond afgelopen dinsdag 12 januari.

Lees hier het verslag.

Na zo’n avond zijn er vaak meer vragen wanneer je eenmaal thuis bent. Dat snappen we wel.
Voel je dan ook niet bezwaard om je vragen aan ons te stellen via de mail (info@kleurenbos.nl) of gebruik het contactformulier. We geven graag antwoord.

kleurenboslogotranspa

 Informatie avond

dinsdag 12 januari 2016
van 20:00 tot 22:00 uur
in het Talentcentrum
(Berghemseweg 8b te Oss)

Er zal informatie gegeven worden over de ontwikkelingen van deze school,
de inhoud van het soort onderwijs en er is ruimte voor vragen en gesprek.
Tevens willen we in samenwerking met Het Buitenschoolse Net
antroposofische peuter- en kinderopvang realiseren.
Hierover zal Monique Wösten-Cappendijk een toelichting geven.

Wil je meer weten over dit initiatief, lees dan verder op onze website.
Je kunt ook alvast je kind aanmelden via het Aanmeldformulier.

Wij hopen op een grote opkomst, wees welkom!

kleurenboslogotranspa

Vrijeschool De Es uit Assen maakte een kort filmpje (12 minuten) over hun onderwijs.
Een heldere uitleg en een leuke sfeer-impressie van de vrijeschool.

kleurenboslogotranspa

Leuk artikel van Kiind Magazine: Vooroordelen over de vrijeschool…
… en daarna je kind op de vrijeschool hebben en blij zijn.

“De Vrijeschool is een voorbeeld voor schoolvernieuwers”

kleurenboslogotranspa

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren